Thursday, November 13, 2008

Sejarah KRT - SFI


KRT - SFI ditubuhkan pada 15hb Febuari 2003. Pada masa itu KRT - SFI telah diPengerusikan oleh En Omar Abdu, manakala En Muhiddin Sapar sebagai setiausaha dan En Kiflee Ariffin sebagai bendahari yang berkuatkuasa pada tahun 2003 sehingga 2005 dibawah pegawai bertugas En Awang Anak Ab Sani.

Bagi sesi 2005 sehingga 2007 Cik Faridah Daim mengambil alih sebagai pegawai bertugas yang mana ketika itu pengerusi KRT - SFI ialah EN Md. Fadzil, En Paired Mait (Setiausaha) dan En Taip Mohamad (bendahari). Namun begitu Cik Faridah Daim hanya menjalankan tugasnya sehingga penghujung tahun 2006 disebabkan beliau meletakkan jawatan kerana menyambung pelajaran. En Awang Anak Ab Sani kembali dilantik sebagai pegawai bertugas sehingga tahun 2008 sebelum Cik Fauziah Salleh mengambil alih pada September 2008 sehingga sekarang.

Jawatankuasa KRT - SFI bagi sesi 2007 sehingga 2009 telah dipegerusikan oleh Pn Noor Hayaty Mustapha manakalan En Azizan Sitol telah di lantik sebagai setiausaha dan jawatan bendahari telah disandang oleh En Paired Mait.

1 comment:

Anonymous said...

TAHNIAH KEPADA PUAN NOOR HAYATY MUSTAPA PENGERUSI KRT SIPITANG BERSAMA AJK. TERTINGGI KRT SPI SIPITANG, KERANA MEMPUNYAI LAMAN BLOG.

SEMOGA KRT INI TERUS MAJU MENJELANG TAHUN 2009.

- IKHLAS : LT. MUDA PA MATLEN SARUDIN